Filtrere søket

Avstand til...

Avstand til...
Slett

Hotellets fasiliteter

Antall stjerner

Antall stjerner (1 til 5):

Prisklasse

Prisklasse (NOK)


Type innkvartering

Måltider

Tema

Gjestanmeldelser

Valuta for pengene
Gjestens mening
Anbefalinger
0%
|
50%
|
100%
|

BetalingsmetoderSiste innlegg fra Hotel blogg


Fotball-VM i Brasil

Publisert 01.10.2014 13:35

I 2007 kom nyheten om at Brasil skulle være vertskap for fotball-VM i 2014, og helt siden den dagen har jeg vært innstilt på å oppleve mesterskapet i Sør-Amerika.
Jeg har siden barndommen alltid heiet på Brasil, med sine store stjerner og Samba-fotball.
Da vi spilte fotball hjemme på plenen, var man enten Zico eller Socrates!

Min venn Bengt og jeg kjøpte billetter til tre kamper, booket fire hoteller i tre byer, og satt klar med 11 fly hver. I juni 2014 var det endelig tid for å dra til Brasil.
Eventyret startet med en lang mellomlanding i Paris, så vi hadde tid til å se Eiffeltårnet for den obligatoriske turistfotograferingen.
På kvelden var det tid for boarding til Rio de Janeiro, og forventningene til turen økte når personalet ved gaten hadde dekorert med brasilianske flagg og var kledd i gult og grønt:)
Vi var endelig på veien til VM!

Da vi ankom i Rio tidlig på morgenen og tok taxi til hotellet, så jeg den endelig, Kristusstatuen! Høyt over byen rager denne ikoniske statuen, som jeg alltid har drømt om å se hele mitt liv. Tenk at vi virkelig er i Rio de Janeiro.
Hotellet vårt ligger i bydelen, Lapa, hvilket passer oss perfekt. På dagtid var det lett å komme seg til metroen og strendene, Copacabana og Ipanema, og på kvelden var det bare 50 m å gå hjem fra bar-gaten.
Det var tydelig at det var VM overalt i byen. Det var massevis av spill-trøyer, fløyter, parykker m.m., og gater og strender var fylt med syngende fans fra hele verden.
Vi bodde et steinkast fra katedralen, Metropolitana, og der kunne en hele tiden se fans fra hele verden som ba for suksess i turneringen…

På den fantastiske stranden Copacabana, var en god atmosfære under VM. I den ene enden av stranden så er fortet, Forte de Copacabana, som vi besøkte og nøt de svale vindene ute ved kanonene. Etterpå gikk vi den 4 km lange promenaden og søg inn stemningen fra alle glade fotballfans helt til den andre enden av Copacabana, hvor det var bygget opp et enormt område for fansen. FIFA Fan Fest. Her ble kampene vist på storskjerm og sponsorene hadde boder med ulike aktiviteter. Stemningen var magisk da titusener av fans på Copacabana, heiet frem sine lag under turneringen.


Glad Lengan utenfor fan-området i Rio.


Et kult møte med fotballspiller Rio Ferdinand på Copacabana.

Turneringens første kamp var mellom Brasil-Kroatia, og den så vi på en gatefest i Alzirão.
Tusenvis av fans samlet seg alltid på gaten når Brasil spilte VM-kamper, så det kunne vi selvsagt ikke gå glipp av. Og for en fest det var! Vi kunne knapt bevege oss i mengden og jubelen kjente ingen grenser da hjemmelaget vant 3-1, og dermed fikk en god start på turneringen. Voksne og barn danset og feiret seieren, mens svenskene bare gikk rundt og nøt å være på plass i Sør-Amerika:)


Barn feirer Brasils seier mot Kroatia.

På ettermiddag da Spania spilte, benyttete vi anledningen til å dra til Sukkertoppen. Det viste seg å være en genistrek, for siden alle andre så på kampen, var ingen kø ved taubanen.
Dette var definitivt et av høydepunktene og et must for alle som besøker Rio. Utsikten over byen er fantastisk, og du ser strandlivet på Copacabana, Botafogo og Flamengo.
Vi fikk oppleve en solnedgang vi aldri vil glemme. Fargene bak fjellene, Kristusstatuen, som ble opplyst om natten, og gatelysene som lyste opp strandpromenadene. Alt var helt magisk!


Fantastisk kveld på Sukkertoppen.

Å besøke Kristusstatuen var selvfølgelig et høydepunkt, da den representerer mitt bilde på Rio de Janeiro. Vi tok minibuss langs den svingete og frodig veien opp til toppen av Corcovado-fjellet og plutselig var vi fremme ved foten av statuen en har drømt om å se hele sitt liv. Selvfølgelig fikk jeg frysninger og gåsehud, når jeg skuet ut over byen med Kristusstatuen bak meg.
Det var vanskelig å ta inn at jeg virkeliggjort en av mine største drømmer da jeg sto på toppen og nøt utsikten. På den ene siden av statuen, kan du se ned til den legendariske Maracanã-stadioen, og på den andre siden, ser men ned til Ipanema og veddeløpsbanen Jockey Club. Vi besøkte faktisk veddeløpsbanen og der fant vi en monter med fotballspilleren Pelés skjorte fra VM i Sverige i 1958.


En drøm går i oppfyllelse.


Magien inne på Maracanã.

Nær Jockey Club finner man en botanisk hage, og der besøkte vi skilpadder, aper, fisk og nydelige palmer. Jeg elsker palmer, så der trivdes jeg ekstra godt. En fin park som definitivt er verdt et besøk om du er i Rio.


Fabelaktig palmer i den botaniske hagen.

En annen klassisk «severdighet», er solnedgangen fra Ipanema. Hver kveld samles masse mennesker på en klippe mellom Ipanema og Copacabana for å nyte den fantastiske solnedgangen. Når solen sank bak fjellene i en eksplosjon av farger, gjorde som alle andre på klippen, og applauderte “showet” og bega oss videre mot nattelivet i Lapa.


Solnedgang fra Ipanema.

Lapas natteliv er viden kjent og vi minglet rundt i gatene hver kveld. Overalt ble det solgt mat og drikke fra små vogner som ble trukket rundt i kvarteret. Vårt favorittsted var Selaron-trappa, hvor vi satt og snakket med andre fotballfans fra hele verden. Trappen er kjent for sine fargerike fliser og hvis du ser nøye etter kan du finne en del fliser fra Skandinavia også.
Favorittklubb på turen ble “Carioca de Gema”, der vi danset til de beste musikerne.
Hver kveld var det levende musikk og stemningen var høy blant alle de glade gjestene.


Selaron-trappen i Lapa.


Deilig nattmat i Lapa.

Fotball da? Vi svensker fikk ofte høre fra andre fans, hvor mye de savnet Zlatan i turneringen, og at det var faktisk en skam at Sverige hadde mislyktes i å kvalifisere seg til VM, men vi hadde det gøy likevel.
Første kampen så vi på den historiske Maracanã, stadion som jeg har drømt om å besøke like lenge som jeg har likt fotball.
For en følelse det var å gå inn på arenaen og kjenne på atmosfæren, VM i Sør-Amerika, i Brasil!!
Vi så kampen Argentina-Bosnia sammen med 75.000 andre fans og nasjonalsangene ga meg gåsehud!
Argentina vant kampen 2-1 og feiringen gikk vilt for seg i hele byen, siden det var veldig mange argentinske fotballfans i Rio.
Vår andre kamp ble spilt nord i Brasil, i byen Fortaleza. Vi hadde fått tak i billetter til drømmekampen Brasil-Mexico! På vei til stadion, kjørte taxien gjennom favelaen, der folk sto og heiet til bilene som var på vei til kamp. Utenfor stadion var stemningen selvfølgelig magisk. Brasilianske og meksikanske fans sang og danset sammen, og det føltes nesten uvirkelig at vi fikk oppleve dette. Tenk hvor mange millioner av fans som ønsket å bytte plass med oss akkurat da…
Inne på stadion stemningen var ikke noe verre. Under Brasils nasjonalsang, tok publikum over høyttalerne, og nok en gang, fikk jeg gåsehud over hele kroppen!
Dessverre endte kampen 0-0, men det var en opplevelse jeg vil huske hele livet.


Brasil-Mexico i Fortaleza.

Den siste kampen vi så live, var Costa Rica-England i Belo Horizonte. Kvelden før så vi hvordan Brasil vant over Kamerun på TV-skjermen, og det var en etterlengtet fest med brasilianerne i Belo Horizonte.
Derfor var vi litt slitne da kampen ble spilt midt på dagen i den verste heten, og England var allerede slått ut av turneringen, så det var ikke så spennende heller. Men det var fortsatt en VM-kamp, og vi så frem til en morsom kamp…. men selvfølgelig endte det 0-0. Jeg elsket arrangementet, så det var gøy likevel!
Den siste ettermiddagen ble tilbrakt i Rio på Copacabana, hvor vi så Brasil-Chile på storskjerm. Det var 8-delsfinale og vi var der sammen med tusenvis av andre fans utenfor FIFA Fan Fest.
Man kunne stå mellom området og havet, og fortsatt se storskjermen, og her fant årets fotballfest sted. Mojitos og øl ble solgt fra vogner og kjølebager, og flere fans sto i vannet og danset til sambatonene, mens andre satt i solstolene sine og ventet på kampen.
Brasil tok ledelsen 1-0 og folket på standen gikk bananas. Hvilken jubel! Når da Chile utlignet, ble det liv i den fanskaren også. Kampen var et nervepirrende oppgjør, og ble avgjort på straffekonk, der Brasil gikk seirende ut. Wow for en jubel, og wow for en fest det ble langs hele Copacabana.
Jeg er så glad jeg fikk oppleve denne kampen på stranden, sammen med fansen.


Brasil-Chile på Copacabana.

Min venn Bengt og jeg hadde noen fantastiske uker i Brasil, og jeg vil sannsynligvis besøke Rio de Janeiro igjen, forhåpentligvis allerede i 2016 når OL arrangeres der …

Ha det bra, hilsen Lengan.

Populära hotell att boka i Rio de Janeiro:

Copacabana Rio Hotel
Et kvartal fra Copacabanastranden med restauranter, barer og shopping ved siden av.

Atlantico Copacabana
Bare 3 kvartal fra den berømte Copacabana Beach er Hotel Atlântico et bra valg for både business og ferie.

Rio Design Hotel
Beliggende på den verdenskjente stranden Copacabana, i den sydlige sonen av byen Rio de Janeiro.

Windsor Atlantica
Windsor Atlantica Hotel ligger bare 2 kvartaler fra forskjellige butikker, restauranter og livlige barer. Beliggende på Avenida Atlântica, overfor Copacabana stranden og fem minutters gange fra Ipanema stranden.

Best Western Sol Ipanema
Rett ved Ipanema-stranden.

OK Hotel
OK Hotel ligger 100 m fra Cinelandia Square, 1 km fra Museet for Moderne Kunst og fra Rio de Janeiro Katedral.

Arcos Rio Palace
Hotell Arcos Rio Palace ligger i sentrum av Rio de Janeiro, i Lapa-området, 9 km fra stranden og 5 km fra togstasjonen.
En presentasjon av en hendelsesavhengig palmeelskende bloggere.

Publisert 09.09.2014 11:15

Ansiktet mitt gløder i varmen og det føles som om jeg skal besvime. Det må være minst 45 grader celsius mellom bygningene og ikke en avkjølende dukkert i sikte. Jeg vakler videre og prøver å se glad ut, mens svetten siler nedover ansiktet mitt og får øynene til å svi. Jeg kan se drosjer med klimaanlegget på, og det er fristende å hoppe inn og bestille en tur til dusjen … men jeg løper videre i Lindholmens gater.
Nå kjenner jeg stikking i fingrene og jeg føler meg helt utmattet. Det er bare å innrømme det, jeg har møtt den berømte veggen … i GöteborgsVarvet Halvmaraton. Jeg begynner å gå i stedet for å løpe. Jeg føler meg totalt håpløs, ettersom muligheten for å oppnå en ny personlig rekord nå har forsvunnet. Etter å ha nådd Frihavns-området, husker jeg hva min venn Anna sa dagen før:
- Husk å ha det gøy! Men selvfølgelig! Det er som ellers i livet: når du møter motgang, kommer en allikevel tilbake og klarer å ha det gøy. Jeg ble fylt med ny styrke og nøt festivalstemning langs hovedgaten, vinket til mine venner som heiet på meg fra en fortauskafé, og krysset til slutt mållinjen.

Det er slik jeg er, og min intensjon er å skrive om eventyr og opplevelser her, en sta fyr som elsker arrangementer og reiser.

Mitt navn er Magnus, men alle mine venner kaller meg “Lengan”. Jeg bor i Enköping, “Den mest nabovennlige byen i Sverige”, og jeg er bygningsarbeider. Jeg er heldig å ha en sjef som også er glad i å reise, så det er generelt ikke noe problem å ta litt fri for alle mine opplevelser. Sol og strand eller by-opplevelser, spiller det ingen rolle for meg. Når det gjelder sol og strand min favoritt er Karibien, og når det gjelder arrangementer, velger jeg de olympiske leker.
Av og til må vi også reise til ulike byer for konsertopplevelser. Noen av høydepunktene har vært Bruce Springsteen i New Jersey og Kilkenny, og likeledes U2 i Athen.

Mine reiser i år har gått til London, vinter-OL i Sotsji, Liverpool, World Cup i Brasil og Mallorca.

Turen til Mallorca fant sted den siste uken i juli, og sammen med en kompis bodde jeg i Palma Nova, et steinkast fra min fetter som bor med sin familie i Puerto Portals.

Hundre meter fra min fetters leilighet, er det en stor marina med fantastiske luksusyachter. Jeg liker å vandre rundt her å se på fartøyene og de flotte restaurantene / barene. Bilene som er parkert langs gaten er heller ikke noen gamle vrak …. Dette er flott sted å tilbringe noen timer av ferien.

En annen type underholdende ferieerfaring, er selvfølgelig shopping i Palma. Meg og mine følgesvenner brukte en hel ettermiddag i kjøpesentrene El Corte Inglés og Porto Pi. Min totale shopping den dagen, bestod av 1 stk. Coca Cola til 2,65 Euro:) Billig og greit. Det ble ikke like billig for mine følgesvenner …
Et nyttig tips i kjøpesenteret El Corte Inglés, er å vise legitimasjon i informasjonen. Alle turister får tilbud om gratis paella og et glass vin i kafeteriaen i toppetasjen:), og du får også 10% rabatt på utvalgte produkter.

Klimaks på denne turen var å besøke min fetters gård på landsbygda. Her dyrkes det oliven, fersken, mandariner, druer, epler, plommer, tomater, basilikum, paprika, oregano, mynte m.m. Her ble vi virkelig bortskjemt med sangria og lunsj av råvarer fra hagen. Etter lunsj stupte vi rett ut i svømmebasseng, inntil huden vår begynte å komme med innsigelser. De er disse dagene jeg vil huske når vinteren kommer!

Jeg vil også huske de timene jeg tilbrakte i vannet på min oppblåsbare madrass, på jakt etter den perfekte brunfargen, den som svir på ryggen på en god måte, når en tørker seg etter kveldsdusjen …

Etter kveldsdusjen prøvde vi ut restaurantene langs kystpromenaden, Paseo del Mar, og våre absolutte favoritter var My Thai og My Tapas. Verdt å nevne er også strandbaren Il Charingo, hvor vi nøt en 2 ½-times lunsj med utsikt over stranden og havet, viet til en luksuriøs livsstil, som jeg er:)

Jeg unnet meg selv å leie en solstol hver dag for 4,5 Euro, hvilket er litt ekstravagant når du like godt kan ligge på et håndkle på stranden, mens du siler sand mellom tærne og ser på alle de vakre palmetrærne ….

Nå skal jeg se nærmere på noen opplevelser for neste vinter. Jeg lovet min sjef lover å jobbe hele høsten, siden vinter-OL og World Cup krevde sine friuker. Det er tøft å måtte avslå fotballturer og andre morsomme arrangementer i høst, men jeg kommer aldri til å angre på at jeg prioritere de største hendelsene i år, OL og VM. De var to turer som inneholdt absolutt alt jeg lengtet etter. Det var til og med palmer og folk som badet i sjøen i Sotsji under Vinter-OL ….

Ser deg igjen snart.
Med vennlig hilsen,
Lengan

(Jeg har meldt meg på GöteborgsVarvet Halvmaraton 2015 … .. Hevn!)


Ferie,det liker jeg !


Favoritgjørende på dagene, det å flyte rundt på en luftmadrass!


Stranden i Palma Nova.


Man kan se katedralen i Palma fra shoppingcentret Corte Ingles.


På kusinens landsted fant jeg selvfølgelig en madrass og pool…..


Min favoritthavn, den i Puerto Portals, Mallorca.
Whistler

Publisert 15.01.2014 11:22

Elsker du å gå på ski? Elsker du lukten av nysnø? Ligger du også våken om natten og lurer på hvor mye det har snødd ute? Eller bor du som meg i Sverige, med en regntung og stormfull vinter… mens du drømmer om en skikkelig vinter med snø, ski, åpen ild og noe varmt i koppen!? Kanskje har du aldri stått på ski eller opplevd snø, og ikke vet hva du drømmer om…? Jeg kan love deg at hvis du får sjansen til å prøve ski i Canada, så du vil ikke angre. Selv om du ikke liker vinter, vil du komme på andre tanker etter å ha besøkt Whistler, det er et magisk sted.

Whistler ligger i provinsen British Columbia i Canada. Det tar ca 2 timer å kjøre fra den vakre byen, Vancouver, og opp til Whistler. Jeg anbefaler å ha med kjettinger til bilen. Vancouver er en utrolig trivelig by, den tredje største i Canada. Vancouver har det meste, en lang vakker strand som er fantastisk om sommeren, og om vinteren er det flotte skimuligheter rundt byen. Det finnes selvsagt bakker som ligger nærmere byen enn Whistler, f.eks. Grouse Mountain, men jeg lover at det er verdt turen å velge Whistler. Whistler hadde også æren av å være vertsted for Vinter-OL i 2010.

For å komme til Whistler, tar du Highway 99 fra Vancouver. Veien er snirklete og bratt, men ganske så spektakulær. Du kjører gjennom et storslått landskap og det dukker stadig opp nye fantastiske fjelltopper. Sørg for at du er passasjer på turen, så kan du nyte utsikten og den vakre naturen til det fulle.

Whistler og Blackcomb er to store fjellmassiv, som ligger helt i hverandre. Mellom disse går kabelbanen, PEAK 2 PEAK, som transporterer skiløpere mellom de to. Dette er ikke en tur for de som har høydeskrekk, det er ganske så langt ned til bakken. Mitt favorittområde er uten tvil, Cloud 9.

Her er alt du kan ønske deg om du liker snø og vinter, men også et fantastisk turområde for de som vil gå lange turer om sommeren. Jeg foretrekker, som du sikkert har kommet frem til, vinteren. Her finnes 216 løyper å velge mellom, og den lengste bakken er over en mil lang! Utrolig!

Så for alle dere skifanatikere som ennå ikke har oppdaget Whistler, anbefaler jeg dette av hele mitt hjerte. Det er verdt hver krone.

God tur videre!
Jenny

Populære hoteller i Whistler:

Fairmont Chateau Whistler
Velkjent hotell bare et steinkast fra nӕrmeste skiheis.

Coast Whistler Hotel
Beliggende i hjertet av Whistler landsbyen, noen skritt fra alle butikkene, restaurantene og nattlivet. Beliggende overfor Whistler Golfbanen.

Hilton Whistler Resort and Spa
Beliggende i hjertet av Whistler landsbyen og noen skritt fra stolheisene í Whistler/Blackcomb resort og de verdenskjente Whistler golfbanene. 100% røykfritt hotell.

Listel Whistler Hotel
Beliggende i Whistler Village bare 100 m fra skiheisene.

Delta Whistler Village Suites
4-stjerners hotell nær Blackcomb og Whistler Mountain gondolene.
Din voucher

Din handlekurv er tom.
Din voucher

Følg oss

Guest of Honor

Facebook

Twitter

Følg oss
Tel +47 21543214 • E-mail info@zleepinghotels.com
www.zleepinghotels.no • www.facebook.com/zleepinghotels.no

Legg merke til at din handlekurv vil tømmes kl . Reservasjoner du har gjort vil kanselleres og annet innhold i handlekurven tas bort om du ikke fullfører bestillingen.

Fortsett til kassen
Velg språk
Velg valuta