Filtrere søket

Avstand til...

Avstand til...
Slett

Hotellets fasiliteter

Antall stjerner

Antall stjerner (0 til 5):

Prisklasse

Prisklasse


Type innkvartering

Måltider

Tema

Gjestanmeldelser

Valuta for pengene
Gjestens mening
Anbefalinger
0%
|
50%
|
100%
|

BetalingsmetoderSiste innlegg fra Hotel blogg


Fargerike Cuba.

-Hablas Español?
-No Hablasl … una cerveza!
-HAHAHA No hablas HAHAHA !!
Kvinnen i passkontrollen brølte av latter og jeg hadde gjort en fantastisk entrè på Cuba.

Karibia har alltid lagt mitt hjerte nær, og høsten 2012, bestemte min kollega, Kenta, og jeg at vi skulle feire nyttår på Cuba. For å få ned prisen på turen, booket vi fly og hotell selv, i stedet for slå til hos et av de største charterselskapene. Valget falt på feriestedet, Varadero, for derfra å ta noen turer og utforske landet.


Stranden i Varadero.


Stranden i Varadero.

Varadero er en halvøy med en mengde luksushotell. De fleste hoteller har «all inclusive», så det øvrige tilbudet av restauranter i området, er begrenset. Kritthvite strender og det turkise havet, blandes med fargerike seil fra kiteseilere og vindsurfere. Langs stranden blandes solsenger med trivelige strandbarer, svaiende palmer, strandvolleyballnett, pelikaner og selgere som blander fantastiske drinker i uthulte ananasfrukter. Om man bare vil nyte alle disse fargene, solen og havet, da har en kommet til rett sted. Fra strandbarenes høyttalere, strømmer det ut habanera og salsa, som gjør det vanskelig å sitte stille på stranden mens man nyter en god Mojito eller Cuba Libre.


Kenta med favorittdrinken.


Pelikanene var lystne på mat.

Et par dager før nyttårsaften, forlot vi et iskaldt Sverige, og 11,5 timer senere landet vi i Varadero. Vi sjekket inn på hotellet, Villa Tortuga, og fikk rom rett ved stranden. Palmene svaiet og jeg følte meg så utrolig lykkelig da jeg kastet meg ut i havet. 25 grader i vannet, kan ikke bli bedre. Hotellet hadde stort svømmebasseng, treningssenter, datamaskin med tregt Internett, klassiske aktiviteter på dagtid og typiske show på kvelden. De første dagene var det vanskelig å holde seg våken gjennom kveldshowet, siden jetlag fikk øyelokkene til å bli tunge ganske tidlig på kvelden. Trøttheten påvirket sikkert alt vi klarte å konsumere under buffetmiddagen også … Der fant vi alltid rundt ti ulike varmretter samt guddommelige bakverk til dessert. Hotellets trimrom burde nok kanskje blitt besøkt minst EN gang i løpet av ferien …
I løpet ferien fikk vi veldig god frokost, lunsj og middag på Villa Tortuga, men enkelte kvelder vi testet utvalg av restauranter utenfor hotellet. Favoritt stedet ble pizzeriaen, Kiki’s, som vi fant på Avenida kawama Calle 5. Vi likte også restauranten El Melaito på Calle 38.

På nyttårsaften arrangerte hotellet en gigantisk buffet, og jeg har nok aldri sett så “vakre” retter. Sjømat var bygget opp som store kunstverk, og det så ganske morsomt ut når gjestene begynte å “ødelegge” kunsten. Selvfølgelig ble det servert champagne, og tidlig på kvelden skålte vi selvsagt for den europeiske nyttårsaften. Kenta og jeg hadde fortsatt problemer med jetlag, så vi slet virkelig med å holde oss våken til midnatt, men det var heldig at vi gjorde det, fordi da brøt det ut en stor fest på hotellet. Det ble åpnet store kasser med partyeffekter, som hatter, parykker, fløyter, vimpler etc. Bandet på scenen spilte partymusikk og alle gjestene danset og skålte med hverandre. En meget vellykket nyttårsaften!

For å bli kjent med stedet, tok vi en rundtur med en Varadero-strandbuss. Den kjører rundt mellom strender og hoteller, så en kan gå på og av hvor du vil. Billetten er gyldig hele dagen. Vi hoppet av på Convention Center Plaza America for å se på shoppingtilbudet, men det var ikke mye av interesse. Malerier, håndverk, lær, flip flops og t-skjorter. Vi nøyde oss med sigarer og rom.

Selvsagt hadde vi tid til et besøk i Havana, en fantastisk by som jeg gjerne tilbake til. Sjarmerende gater med vakre, gamle fasader og kontrasten med alle de fargerike, gamle amerikanske bilene fra 50-tallet. Merker som Ford, Buick, Cadillac, Chevrolet og Plymouth trafikkerer byens gater, sammen med klassisk transport som hest og vogn. Byen byr på mye historie og du kan blant annet ta en titt inn i Revolution Museum, hvor Castro og Che Guevaras historier naturligvis er fortalt. Mitt favorittsted var Parcue central. Et vakkert torg med masse palmer i sentrum av Havana. Selvfølgelig besøkte vi også Ernest Hemingways favorittbar, El Floridita, en av verdens beste barer. Her spiste vi en god lunsj, men best av alt var aperitiffen, en magisk Frozen Daiquiri!


Utsikt over Havanna fra fortet.


Utsikt over Havanna fra fortet.


Over alt ser man disse vakre bilene.


Parque Central i Havana.


El Floridita.

I gågaten Obispo, kunne en kjøpe det meste. Dyr, malerier, smykker, klær og mat. Fra barene hørtes levende musikk, og atmosfæren fikk oss virkelig til å forelske oss i byen. Mens vi var i Havana måtte vi selvfølgelig kjøre amerikanere, så vi hoppet inn i baksetet på en Chevrolet cabriolet -57 og sjåføren tok oss med på en omvisning på Malecón, veien som går langs havet. For en følelse det var å gli framover gjennom denne vakre byen, før det plutselig hørtes et høyt smell, og bilen slingret sidelengs mens en skrapende lyd skrek til bilen omsider stod stille. Hva skjedde?? Hjulopphenget på ene forhjulet knakk, så hjulet sto rett ut. Hahaha, hvilken ulykke! Etter å ha fotografert hendelsen fra alle vinkler, hoppet vi inn i en ny bil og fortsatte oppdagelsesreisen gjennom byen. Vi var veldig fornøyd med besøket, og jeg håper å komme tilbake til Havana igjen.


Kabriolet langs Malicón.


Ulykken var visst ute….

En av dagene tok vi en utflukt som startet i byen Cardenas. Overalt så vi mennesker som kom kjørende med hest og vogn, det var som å reise 200 år tilbake i tid. I Cardenas ble det cubanske flagget sydd for første gang. Neste stopp på turen var sukkerplantasjen, Australia, hvor vi hoppet ombord på et gammelt tog, trukket av et klassisk damplokomotiv. Vi følte oss som typiske turister, men hva gjorde vel det, vi hadde det gøy:) Toget stoppet ved et museum, hvor vi fikk se hvordan det så ut på sukkerplantasjene da Castro styrte sine tropper derfra, da Cuba ble invadert i 1961. Den beste delen av besøket til Australia, var da vi stoppet ved veikroen og bestilte Mojito. Romflasken stod på bordet, slik at du kunne fylle på mer rom om du ikke var fornøyd med smaken. Dette var slett ikke nødvendig, det var den beste mojitoen jeg noensinne har drukket.


Besøk på sukkerfabrikken Australia.

Etter dette gikk utflukten videre til en stor krokodillefarm på Zapata-halvøya, og derfra tok vi båten over Skatthavet til den indianerlandsbyen, Guama. Her fikk vi en omvisning og lærte hvordan Tainos levde før i tiden. Vi fikk også smake reisens beste matrett, krokodillekjøtt …


I indianerbyen Guama.

En av de siste kveldene i Varadero, ble vi hentet i en Buick cabriolet -55, og kjørt til et sted hvor vi fikk se Grammyvinnerne, Buena Vista Social Club, opptre. Storbandet bød på et svingende show, som kanskje ikke falt helt i smak hos Kenta og meg, men de cubanske gjester jublet og hoiet! Kenta og jeg satte nok mer pris på coverbandet som spilte på Beatles-baren på Calle 59. Der hadde vi en god avslutning på turen, innen vi, sent på kvelden, kjørte hjem gjennom landsbyen i nok en kabriolet.


Konsert med Buena Vista Social Club.

Brune reiste vi hjem, kokosoljen hadde gjort jobben sin, og jeg hadde nok en vellykket reise i minnebanken.

Ha det bra så lenge, vi snakkes!

“Lengan”

Populære hoteller å booke i Tyskland:

Mercure Sevilla
Hotellet Mercure Sevilla, som ligger rett ved Havannas Paseo del Prado, åpnet i 1908.

Nacional de Cuba
Beliggende på en ås, hotellet har bestått siden 1930.

Gran Caribe Villa Tortuga
Beliggende på en del av Varadero stranden med store åpne områder og grønne hager.

BelleVue Palma Real
Familievennlig alt inkludert-hotell i Varadero.

Occidental Allegro Club Cayo Guillermo
Occidental Allegro Club Cayo Guillermo er et strandlinjehotell, som ligger 4 km fra sentrum og 40 km fra Jardines del Rey Internasjonale flyplass.
Julemarkeder i Tyskland

Et av høydepunktene for meg er når duften av gløgg og brente mandler, blandes med suset av julemusikk på et koselig julemarked et sted i Tyskland. Hvert år er vi 12 venner som reiser sørover fra Stockholm til Tyskland, for å besøke julemarkedet i forskjellige byer. Vi kaller oss selv Kulturklubben, og har holdt på i over 10 år. Vi reiser i store biler, som på hjemturen er fylt med gode kjøp vi har gjort i markedene, men selvfølgelig også med litt god drikke…

Turene må selvsagt inneholde noen kulturelle elementer, så det har blitt besøk i ubåter, museum, bryggerier, håndball- og fotballstadioner. Hele gjengen gleder seg hele høsten til disse turene, og jeg håper vi vil fortsette i årene som kommer. Alle de glade menneskene en møter, luktene, lysene og atmosfæren, alt dette sammen gir en god start på advent og jula hvert år!


Trangt og koselig i advent.

Det første året jeg var med, gikk turen til Sassnitz på øya Rügen. Det var kanskje ikke den morsomste byen å besøke i november, men vi fikk allikevel et vellykket kulturinnslag om bord i ubåten HMS Otus. Den årlige dresskledde middag ble inntatt på restaurant König Gustav, og etterpå besøkte vi byens julemarked, som var så lite at Kulturklubben knapt fikk plass på den lille firkanten…


Julegavetips.

Dagen etter tok vi toget til Rostock i stedet, i håp om å finne et større julemarked. Her ble vi så fornøyd, at vi dro tilbake med klubben noen år senere.
Rostock har lange markedsgater, hvor du kan mingle rundt i timevis med en varm gløgg i hånden, mens du titter på utvalget i bodene. Julestjerner i ulike varme farger, votter, tøfler, keramikk, smykker, utvalget av julegaver er stort. Hvis du blir sulten kan en fråtse i bl.a. pølser, oster, skinke, grønnkål, sopp, mandler og godteri. På dagtid vi spiser sjelden på restaurant, da nyter vi julemarkedets brede utvalg. I Rostock, finner du til og med et middelaldermarked. I Klosterhof kan man kaste økser sammen med vikingene, spise skinke med surkål eller kjøpe noe fra håndverkere som selger varer fra smien. Hvis du ønsker litt mer spennende opplevelser kan du besøke tivoliet ved Fisherbastion. Dessmiddagen i Rostock ble inntatt i Ratskeller 12, en restaurant jeg absolutt kan anbefale.


Det finnes nok av mat å velge mellom på julemarkedene.


Det er mange gode pølser i Tyskland.


Verktøy i sjokolade, fine håndverk.


Pepperkakehjerter er gode gaver.


Fargeglade julegaver.

I 2009 var Kulturklubben i Berlin, en by som tilbyr mange kulturelle attraksjoner og flotte julemarkeder. Vi bodde på Alexanderplatz, og rett utenfor hotellet var det et stort julemarked, som inkluderte en skøytebane hvor vi gikk rundt på skøyter, for et syn… En god måte å bli kjent med en by på, er at ta en sightseeingbuss. I Berlin tok vi en buss der du kan hoppe på og av ved de ulike severdigheter. Vi hoppet bl.a. av ved Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, en kirke som ble delvis ødelagt i et bombeangrep i 1943. Der fant vi et julemarked som hjalp oss å stille suget etter gløgg, det er jo litt slitsomt å sitte i en sightseeingbuss over lang tid… Over helgen rakk vi også å besøke julemarkedet ved Charlottenburg Slott. Ett stort og flott marked i vakre slottsomgivelser, vel verdt et besøk. Jeg husker også en liten artig opplevelse fra turen, da jeg ved midnatt prøvde å komme inn på hotellets kasino, og vakten sa vennlig, men bestemt: – You need a tie, and you need a jacket, and we close in ten minutes, and your friends are not here! Ok, jeg forstår……


Kulturklubben ved Kaiser-Wilhem Gedächtriskirche i Berlin.

Før jeg ble med i Kulturklubben, hadde jeg hørt snakk om alle bussturene som går til Lübecks julemarkedet hvert år, og jeg hadde en forestilling i hodet om at markedet ville være gigantisk. Da vi besøkte byen i 2011, ble jeg nok litt skuffet over at julemarkedet var ikke så stor som jeg hadde håpet, men det var likevel vel verdt besøket. Julestemning var det noe å utsette på, da jeg vandret rundt blant bodene ved rådhuset. Året kulturelle besøk ble gjort i Holstentor museum og den i klassiske Café Niederegger. Den beste maten i på turen, fikk vi under årets dressmiddag på restaurant Schiffer Gesellschaft på Breitterstrasse 2.


Min venn Jenny og jeg ønsker god jul under mistelteinen!

Kiel har også hatt besøk av klubben. Jeg, som elsker sportsbegivenheter, benyttet anledningen til å besøke Sparkassen Arena, hvor byens håndballag spilte en Champions League-kamp mot Zagreb. Hjemmelaget vant foran 7000 skrikende fans, og jeg nøt selvfølgelig øyeblikket! Etter kampen var det bare å vandre rett ut av arenaens dører, og der lå julemarkedet. I kulden smakte det godt med gløgg blandet med ulike likører eller rom. Stemningen i markedene i Tyskland er alltid på topp. Folk fester og har det moro, uten at en trenger vakter eller politimenn. På torget i gamlebyen stod en DJ og spilte tyske hits, hvilken stemning! Den dansende folkemengden skålte med de fargerike krusene. Hvert julemarked har sine egne krus, som endres fra år til år, så nå har jeg nok 20 ulike krus hjemme på kjøkkenet. Den kulturelle begivenhet i Kiel var et besøk til bryggeriet, Kieler Brauerei. Ett flott sted som brygger sitt eget ferskøl, som kun serveres i bryggeriets restaurant.


Glühwein er godt i kulden.

Hamburg har blitt min favorittby når det gjelder til julemarked. Byen har også flotte severdigheter, så jeg tipper at klubben trolig vil besøke byen igjen snart.
På Reeperbahn ligger et stort marked hvor det spilles levende musikk fra en scene, høyt verdsatt av den dansende folkemengden! I nærheten av Reeperbahn ligger også den gigantiske fornøyelsesparken, Hamburger Dom. Mitt personlige favorittmarked er det som ligger ved rådhuset. Der kan du se julenissen fly over torget om kvelden, med rådhusets Disneyfasade som bakgrunn. Det er trangt blant salgsbodene på torget, men hva gjør vel det når du er på det beste julemarkedet i Tyskland. Fra Rådhusplassen strekker markedet seg ned til innsjøen, Binnen alster. Finner du ikke julegaver på markedet, er det bare å ta en tur i handlegaten, Neuer Wall.


Julemarkedet ved Rådhuset i Hamburg.


På plass i Hamburger Dom.


Nissen flyr over Rådhustorget i Hamburg.

Om du vil møte meg på kveldene i Hamburg, så se etter meg på favorittpuben, Molly Malone’s :)

God Jul og Godt Nyttår, vi snakkes i 2015!

Lengan

Populære hoteller å booke i Tyskland:

Park Inn Radisson Berlin Alexanderplatz
Midt i Berlin, på den legendariske Alexanderplatz.

Zleep Hamburg City Hotel
Beliggende 100 m fra livlige Reeperbahn Street og 5 minutter fra havnen med det verdenskjente fiskemarkedet.

InterCityHotel Rostock
Ligger ved siden av Rostock sentralbanestasjon.

Park Inn By Radisson Lübeck
Ligger 300 m fra Holsten Gate, 600 m fra Lübeck sentralbanestasjon, 700 m fra Mariakirken og 1,5 km fra St. Annen Museum.

Parkhotel Ruegen
Beliggende 600 meter fra Bergen bei Rugen sentrum, 700 m fra Bergen Museum, 1,5 km fra jernbanestasjonen.
Supporterlivet under OL i Sotsji.

Pling, SMS: “Nå sendes innslaget med deg på TV”. Noen sekunder senere strømmet det inn SMS fra venner i Sverige …

Noen av mine beste reiseopplevelser har vært til OL, og turen til Sotsji i Russland var ikke noe unntak. Jeg hadde ikke planer om å reise, men etter deres utstilling i Hyde Park under London-OL, ombestemte jeg meg. Der innså jeg at Russland ville organisere et meget godt OL, så da var det bare å begynne å planlegge turen. Det vanskeligste var å få visum. En måned før turen, jeg var i ferd med å gi opp, men det ordnet seg heldigvis til slutt. Det svenske selskapet som hadde tv-rettighetene til lekene, kom hjem til meg og lagde et innslag om meg reisende supporter. Det var en ære å få lov til å representere fansen som reiser rundt i verden og heier på utøverne :)

OL i Sotsji var inndelt i to områder. Nede ved kysten lå Olympic Park hvor innendørsidrettene hadde sine arenaer, og opp i fjellene der ski, bob -og akekonkurransene ble avgjort. Som supporter, tok vi tog mellom områdene. Reisen tok 55 minutter, så det var ikke noe problem å se konkurranser fra begge steder samme dag.


Olympic park ved sjøen.

Været var helt utrolig, og jeg stod i t-skjorte og svettet, selv om vi var oppe i fjellene. Jeg hadde store forventninger før turen og tippet av Sverige ville ta 13 medaljer. En venn undret seg over hvilke sopper jeg hadde røkt, siden jeg var så positiv. Men det viste seg at jeg var på rett spor. Sverige tok hele 15 medaljer, og 9 av dem så jeg så live!


OL i fantastiskt vær.

Jeg hadde bestilt overnatting på et cruiseskip som lå like utenfor Olympic Park. En perfekt beliggenhet, nær jernbanestasjonen og nær inngangen til parken. Da jeg kom fram rundt midnatt og skulle sjekke inn, var selvfølgelig min lugar dobbeltbooket. Jeg måtte derfor vente 2 timer før de kom til den konklusjon at jeg kunne få en lugar i det andre skipet som lå i havnen. Mens jeg satt og ventet, fikk jeg stadig tilbud om vodka, kanskje en metode for å få meg i bedre humør. Det endte opp med at jeg måtte bytte skip, og som kompensasjon, fikk jeg 300 euro i erstatning og gratis drikke til alle måltider under hele oppholdet, en veldig god deal!

Første konkurransedag, ble jeg møtt av masse palmer på jernbanestasjonen. Kystbyen bød på strålende vær, og det føltes litt rart å gå rundt i t-skjorte blant palmer i et vinter-OL. Toget gikk til fjellstasjonen, Krasnaya Polyana, der jeg byttet til en gondol som tok meg videre opp til Psekhako, herfra var det en fantastisk utsikt over dalen, og turen videre til langrennsarenaen, Laura, fortsatte med stolheis. Denne turen tok jeg hver dag under oppholdet i Sotsji, så jeg lærte ganske raskt hvilke tider som var best for å unngå køer. Det første løpet jeg så var 15 km langrenn for menn. Løpet ble en svensk suksess, med sølv og bronse til de blågule utøverne.


Laura skistadion.

På kvelden var jeg i Olympic Park for å se på medaljeseremonien, og fikk selvfølgelig gåsehud da jeg kom frem til Medal Plaza, som var omgitt av alle de flotte arenaene og den olympiske ilden. Følelsen ble ikke bedre av å se to svenske flagg bli heist under medaljeseremonien!


Den Olympiske ilden stod midt på Medal plaza.

I tillegg til stadionene i parken, var det mange flotte utstillinger der de største sponsorene hadde stands. Selvfølgelig var det nok av palmer også;) I parken lå også mange av TV-studioenes bygg. En kveld fikk jeg hilse på det svenske selskapet, her satt jeg en stund i studioet med de som kommenterte hockeykampen, og etterpå satt jeg i sminkerommet og så på hockey med flere av de andre programlederne. Moro med slikt engasjement;)


På plass i det svenske TV-studioet.

I curlingarenaen, så jeg kvinnenes finale mellom Canada og Sverige. Håpet var å se Sverige vinne sitt tredje strake OL-gull i curling, men Canada var bare for gode den dagen. Gulltårene rant ned over jentenes kinn under den vakre nasjonalsangen. Det var ikke siste gang i løpet av turen at jeg var vitne til kanadiske gulltårer ..

Under OL i Vancouver i 2010, bodde jeg en uke hjemme hos familien Thompson i Whistler. Deres datter Marielle har de seneste år kvalifisert seg i verdenseliten i skicross, og før løpene i Sotsji, bestemte jeg og hennes foreldre at vi skulle møtes under OL og heie på Marielle. Jeg hadde virkelig gledet meg til å se familien igjen, og det var glade ansikter når Pam og Rod dukket opp. Rods bror Paddy, var også med, og sammen stod vi i målområdet og så hvordan Marielle viste frem en strålende form i bakken. Selv de svenske jentene gjorde det bra. Sandra Näslund vant B-finalen og endte til slutt på femteplass, og Anna Holmlund kom, sammen med Marielle, videre til A-finalen. Før finalen besøkte Marielle oss i målområdet, og hun virket ikke det minste nervøs. Det var sannsynligvis mye verre for oss som heiet på henne. I skicross konkurrerer fire løpere på samtidig, og i finalen tok Marielle ledelsen fra start, med sin kanadiske lagvenninne, Kelsey Serwa, på en trygg andreplass, mens Anna Holmlund lå sist. Vi skrek for full hals når rytterne nærmet seg siste hoppet før mål, og deretter, når Marielle krysset målstreken som gullvinner, viste gleden ingen grenser. Kelsey sikret sølvet og Anna Holmlund, som så lenge har slitt med alvorlige skader, gjorde en bragd, og kom inn på tredjeplass! Pam, Rod og jeg omfavnet hverandre, og selv ikke jeg kunne holde tårene tilbake.

Om kvelden sto vi på Medal Plaza i Olympic Park for å hylle Marielle, Kelsey og Anna. Vi fikk VIP-billetter til medaljeutdelingen, og stod i en liten innhegning foran scenen med tusenvis av andre fans bak oss. Det var så fantastisk å se Marielles stolte foreldre under seremonien og nasjonalsangen. Etter seremonien, klarte jeg og Rod å ta oss bak scenen, der bare folk med akkrediteringer fikk oppholde seg. Vi fant jentene som feiret sine medaljer, og Marielle ga meg blomsterbuketten hun hadde fått. Et meget bra souvenir fra OL :) En stund senere feiret vi medaljene i Canadas hus, og det ble en veldig morsom kveld. Tenk å kunne oppleve en slik dag med gode venner! En av mine aller beste OL-opplevelser!


Jeg feiret Marielle Thompsons gull i Canada house.

Et annet vellykket dag hadde en litt uventet start. Den startet med frokost sammen med svenske artisten, Bjørn Skifs. Til tross for at han har vært nummer en på Billboard-listene med «Hooked on a Feeling», noe jeg ikke kan skilte med, var han allikevel interessert i å høre om mine OL-reiser, mens han fortalte meg om sine planer fremover. Mine planer den dagen var å se Sverige forsvare sin olympiske gullmedalje i mennenes langrennsstafett. I Vancouver sto jeg min venn, Rickard, på tribunen og heiet frem det svenske gullet, og nå har jeg lyst til å oppleve det igjen. Inne på Laura skistadion fikk jeg plass ved siden av de norske jentene Ane, Anette og Helga. Sveriges radio intervjuet meg under direktesendingen, så jeg fikk høre fra mange venner hjemme i Sverige når de hørte innslaget på radioen.

Pling, SMS: “Nå sendes innslaget med deg på TV” Noen sekunder senere strømmet det inn SMS fra Sverige …

Innslaget som ble spilt inn hjemme hos meg, ble sendt på TV rett før stafetten. Dermed fikk et par millioner seere se meg på TV-skjermen, og det kan en trygt si jeg la merke til. Reporteren som intervjuet meg, kom bort til oss på stadion, og gjorde innslag med oss som satt der, under hele konkurransen. Det ble et morsomt innslag, der jeg og de norske jentene ertet hverandre under løpet, og gleden jeg slapp løs da Sverige vant overlegent!


TV-innslag sammens med norske fans.

Jeg fikk oppleve et stafettgull til i Sochi. Dagen før vant faktisk også de svenske kvinnene sin stafett :) De norske jentene deppet, mens jeg gikk videre til skiskytterstadion med lette skritt. Plutselig kom det svenske stafettlaget gående, så jeg fikk sjansen til å gjøre high five med hele gullgjengen. Når jeg stod langs sporet og så mot skiskytterarenaen, hadde jeg solnedgangen med røde fjellene i bakgrunnen, magisk!


Det svenske stafettlaget med gullmedaljer.

Sikkerheten var noen ganger ikke den beste, jeg kom jo som sagt backstage under prisutdelingen uten problemer, og jeg kom meg til og med opp på VIP-tribunen på skistadion. Her sto jeg ved siden av det norske kongeparet og tok Marit Bjørgen i hånden og gratulerte henne med gull i sprintstafetten. Det blir artige minner av slike hendelser :)

Siste konkurransedag var hektisk for min del. Først tok som vanlig turen opp til fjellene. Der så jeg de russiske skiløperne vinne gull, sølv og bronse på femmila i langrenn. Gjett om stadion kokte over av jubel!

Etter dette reiste jeg ned til den olympiske parken og tok frem lappen jeg hadde fått hjelp med å skrive. Der stod det på russisk at jeg ønsket å kjøpe en billett til hockeyfinalen. Sverige skulle møte Canada, og jeg ønsket å oppleve min andre strake finale, jeg så jo selvsagt finalen i Vancouver. Jeg fikk ganske raskt tak i en billett, og dro til arenaen hvor jeg tidligere i uken hadde sett den fantastiske kampen mellom Russland og USA. USA vant på straffekonkurranse, og kampen gikk rett inn blant de fem beste kampene jeg har sett live!
Nå tok jeg plass på tribunen for finalen. Rad 14 ved midtlinjen. Det kunne vært en klassiker fra den beste plassen i arenaen, men Canada ville ha det annerledes, og knuste Sverige 3-0. Dermed havnet ikke min dyreste hockeybillett noensinne, på kjøleskapsdøren hjemme.


Canada-Sverige i ishockeyfinalen, 3-0.

Etter hockeyfinalen gikk jeg over til neste arena og så på avslutningsseremonien. Etter disse fantastiske dagene i solen, var det med klump i magen jeg bevitnet det enestående showet. De tre russiske løperne som vant medalje i langrenn tidligere på dagen, fikk sine medaljer på avslutningsseremonien, og nasjonalsangen ga meg selvfølgelig gåsehud!
Ilden ble slukket, og det var med tunge skritt jeg forlot parken for siste gang.


Avslutningseremonien.

Dagen etter avslutningen, satt jeg på stranden og skrev dagbok. Det var 20 grader og folk badet i sjøen, fantastisk med vinter-OL!

Lengan


Siste dagen ble brukt på stranden.

Populære hoteller å booke i Sotsji::

Azimut Sochi Hotel 3*
Hotellet ligger 1,5 km fra en strand, 2,5 km fra Olympic Park, 7 km fra Adler sentrum, 9 km fra Adler Historiske Museum og 32,5 km fra Sotsji sentrum.

Grand Hotel Polyana 5*
Beliggende i Esto-Sadok, omtrent 45 km fra Sochi.

Peak Hotel 4*
Beliggende i Krasnaya Polyana, ca. 40 km fra Sochi.

Azimut Hotel Resort and Spa 4*
Fasiliteter og tjenester inkluderer restaurant, bar, svømmebasseng, parkering, heis, trådløs Internett-tilgang, innendørs svømmebasseng, treningsstudio, badstue, spa, møterom og 24-timers resepsjon. Rommene har minibar, luftkondisjonering, trådløst internett, safe, TV, telefon, hårtørker og baderom. Sviter og superior-sviter har sofa, salongbord og stort baderom med badekar.
Din voucher

Din handlekurv er tom.
Din voucher

Følg oss

Facebook

Twitter

Følg oss
Tel +47 21543214 • E-mail info@zleepinghotels.com
www.zleepinghotels.no • www.facebook.com/zleepinghotels.no

Legg merke til at din handlekurv vil tømmes kl . Reservasjoner du har gjort vil kanselleres og annet innhold i handlekurven tas bort om du ikke fullfører bestillingen.

Fortsett til kassen
Velg språk
Velg valuta