Filtrere søket

Avstand til...

Avstand til...
Slett

Hotellets fasiliteter

Antall stjerner

Antall stjerner (1 til 5):

Prisklasse

Prisklasse (NOK)


Type innkvartering

Måltider

Tema

Gjestanmeldelser

Valuta for pengene
Gjestens mening
Anbefalinger
0%
|
50%
|
100%
|

BetalingsmetoderSiste innlegg fra Hotel blogg


Whistler

Publisert 15.01.2014 11:22

Elsker du å gå på ski? Elsker du lukten av nysnø? Ligger du også våken om natten og lurer på hvor mye det har snødd ute? Eller bor du som meg i Sverige, med en regntung og stormfull vinter… mens du drømmer om en skikkelig vinter med snø, ski, åpen ild og noe varmt i koppen!? Kanskje har du aldri stått på ski eller opplevd snø, og ikke vet hva du drømmer om…? Jeg kan love deg at hvis du får sjansen til å prøve ski i Canada, så du vil ikke angre. Selv om du ikke liker vinter, vil du komme på andre tanker etter å ha besøkt Whistler, det er et magisk sted.

Whistler ligger i provinsen British Columbia i Canada. Det tar ca 2 timer å kjøre fra den vakre byen, Vancouver, og opp til Whistler. Jeg anbefaler å ha med kjettinger til bilen. Vancouver er en utrolig trivelig by, den tredje største i Canada. Vancouver har det meste, en lang vakker strand som er fantastisk om sommeren, og om vinteren er det flotte skimuligheter rundt byen. Det finnes selvsagt bakker som ligger nærmere byen enn Whistler, f.eks. Grouse Mountain, men jeg lover at det er verdt turen å velge Whistler. Whistler hadde også æren av å være vertsted for Vinter-OL i 2010.

For å komme til Whistler, tar du Highway 99 fra Vancouver. Veien er snirklete og bratt, men ganske så spektakulær. Du kjører gjennom et storslått landskap og det dukker stadig opp nye fantastiske fjelltopper. Sørg for at du er passasjer på turen, så kan du nyte utsikten og den vakre naturen til det fulle.

Whistler og Blackcomb er to store fjellmassiv, som ligger helt i hverandre. Mellom disse går kabelbanen, PEAK 2 PEAK, som transporterer skiløpere mellom de to. Dette er ikke en tur for de som har høydeskrekk, det er ganske så langt ned til bakken. Mitt favorittområde er uten tvil, Cloud 9.

Her er alt du kan ønske deg om du liker snø og vinter, men også et fantastisk turområde for de som vil gå lange turer om sommeren. Jeg foretrekker, som du sikkert har kommet frem til, vinteren. Her finnes 216 løyper å velge mellom, og den lengste bakken er over en mil lang! Utrolig!

Så for alle dere skifanatikere som ennå ikke har oppdaget Whistler, anbefaler jeg dette av hele mitt hjerte. Det er verdt hver krone.

God tur videre!
Jenny

Populære hoteller i Whistler:

Fairmont Chateau Whistler
Velkjent hotell bare et steinkast fra nӕrmeste skiheis.

Coast Whistler Hotel
Beliggende i hjertet av Whistler landsbyen, noen skritt fra alle butikkene, restaurantene og nattlivet. Beliggende overfor Whistler Golfbanen.

Hilton Whistler Resort and Spa
Beliggende i hjertet av Whistler landsbyen og noen skritt fra stolheisene í Whistler/Blackcomb resort og de verdenskjente Whistler golfbanene. 100% røykfritt hotell.

Listel Whistler Hotel
Beliggende i Whistler Village bare 100 m fra skiheisene.

Delta Whistler Village Suites
4-stjerners hotell nær Blackcomb og Whistler Mountain gondolene.
Ven

Publisert 13.11.2013 12:13

I midten av Öresund, mellom Danmark og Sverige, finnes denne vidunderlige perlen. Vanligvis blir Ven omtalt som “Perlen i Öresund”. Det er en utrolig vakker og fin øy, og jeg reiser så gjerne tilbake dit. Du har kanskje sett at noen skriver Ven med en H først, altså Hven. Dette er den danske skrivemåten og en eldre svensk stavemåte.
Om sommeren er øya full av turister fra alle deler av verden. Personlig tror jeg det best å besøke Ven på sensommeren/høsten, når det ikke er fullt så mange turister på øya. Det gjør det lettere å komme seg rundt, se mer av øya, unngå køer og nyte det øya byr på.

Ven og sykler går hånd i hånd. Den enkleste måten å komme seg rundt på øya, er med sykkel. Kommer du fra Sverige med båt (avgang fra Landskrona og Råå), er det bare å gå opp den lille bakken du møter, og på toppen ligger sykkelutleiebutikken. Her finnes mer enn 1200 sykler til leie. Du kan også bestille hjemmefra, men det er bare halvparten av syklene som kan bestilles på forhånd. Her finnes sykler i alle mulige varianter. Sykler med kurv, sykler med tilhenger, tandemsykler, barnesykler, sykkel med hundevogn, sykkel med barnesete og til og med elektriske sykler. Med sykkel får du se alle de vakre stedene på Ven og i tillegg er det bra for helsen.
En av de koseligste kafeene på Ven er Pumpans café. Her kan du sitte ute i den frodige, grønne hagen, mens en nyter sommeren og lukten av nytraktet kaffe. Pumpans café serverer mat laget med økologisk dyrkede råvarer. Deres selvlagde eplejuice er nydelig, så sørg for at du kjøper med en flaske hjem, eller kanskje litt kaffe kafeens kaffebrenneri?


Ven er 4,5 km lang og har 361 innbyggere. Det er utrolig vakkert å sykle langs kysten av Ven, men du må holde tungen bent i munnen, noen steder er det trangt og det hender en må stoppe og vente. På noen partier av sykkelstien, er det stupbratt ned til den steinete stranden. Den forrevne kysten på Ven kalles, Backafall.

Som den whiskyelskeren jeg er, stopper jeg naturligvis ved “Spirit of Hven Backafallsbyn“. Siden våren 2008 er det blitt fremstilt whisky på øya, og en kan gladelig ta en pause og prøv deres hjemmelagede whisky. Utvalget er stort, er det ikke bare den lokale whiskyen som selges her. Om en ønsker, får man en guidet tur på destilleriet eller en kan delta i whiskysmaking. Vil du kjøpe whisky, fyller du ut en bestillingsliste og henter varene på Systembolaget i Sverige. Det er en fin gave å gi bort til noen som liker whisky.

Fra 28. november kan en også reise til Ven og spise julemiddag. Man kan samtidig benytte anledningen til å vandre litt rundt på øya og se den vakre naturen. På kvelden kan en nyte julemiddag på Backafallets restaurant. Jeg har vært på Ven om våren, sommeren og høsten, men aldri på vinteren. Kanskje det er på tide å prøve det i år? Så hvem vet, kanskje vi sees på over en julemiddag på Ven?
Det finnes dessverre få overnattingssteder på Ven, og de få som er der blir raskt oppbestilt. Det kan derfor være greit å bestille overnatting i en by på fastlandet, for eksempel i Malmö. Derfra er det enkelt å ta Øresundstoget til Landskrona og deretter ta båten over til fantastiske Ven.

Hilsen fra Jenny

Populære hoteller i Malmö:

Mercure Hotel Malmo (ex Ibis)
Rimelig hotell beliggende ved stadio-området ved siden av Swedbank Arena, ca 20 minuters promenade inn til sentrum.
Rica Hotel Malmo
Beliggende i hjertet av Malmö by på Stortorget nӕr Sentralstasjonen.
Renaissance Malmo Hotel
Stiligt fem-stjerners hotell med utmerket beliggenhet ved det populære Lilla Torget i sentrale Malmø.
Radisson Blu, Malmö
Hotellet ligger 1,5 km fra Malmö Slott, 2 km fra Malmös Konserthus og 5 km fra Oxie Golf klubb.
First Jörgen Kock
Beliggende 400 m fra Malmö Sentralstasjon, 1,5 km fra Malmö Slott og 800 m fra St. Petrikirken i Malmö.
San Francisco

Publisert 08.10.2013 09:41

San Francisco

Jeg lener meg tilbake i setet mitt, stirrer ut av vinduet og nyter utsikten over San Francisco Bay. Uvirkelig og samtidig ganske fantastisk. Vi er i ferd med å lande etter en ca 11 timer lang flytur. Kroppen min verker og jeg ser frem til å strekke på bena. Sikkerhetsbelteskiltet lyser i taket, og det er bare noen minutter til vi lander. Jeg ser sjø, jeg ser stadig mer sjø. Vi nærmer oss bakken, men alt jeg kan se er … sjø. Jeg lener meg over min medpassasjer ved vinduet, for å prøve å få øye på rullebanen. Fortsatt bare vann … og så plutselig et brak og bremsene på flyet skriker. Vi har landet.

San Francisco ligger i det nordlige California og har en befolkning på drøyt 800.000. Befolkningen her bor tett, faktisk så tett at San Francisco regnes som den tettest befolkede storbyen i USA, etter New York. Min aller første biltur i USA gikk fra Vancouver, Canada, langs USAs vestkyst helt ned til San Francisco. Jeg husker at jeg og min følgesvenn ønsket å være litt som “Thelma & Louise” (fra filmen med samme navn), men i motsetning til filmens hovedpersoner, som prøvde å komme seg bort fra byen og ut på landet, gjorde vi det motsatte. Vi ville komme oss bort fra landsbygda og inn til byen, The City: San Francisco.

Golden Gate
Denne fantastiske hengebroen over bukten tar helt pusten fra meg. Broen stråler respekt og stolthet. Etter min mening ikke du har besøkt San Francisco hvis du ikke har sett broen. Det er mange måter å krysse broen på, men det greieste er å gjøre som folk flest, og kjøre over med bil, men du kan også sykle, løpe eller gå. The Golden Gate Bridge har blitt erklært et av den moderne verdens undre

Lombard Street
Jeg mener dette er den kuleste gaten i verden, andre synes det er den mest svingete gata i verden. Åsen der Lombard Street ligger, har en naturlig stigning på 27%, så her er det nødvendig å holde tungen beint i munnen når du kjører. Fra toppen av bakken er det en fantastisk utsikt over San Francisco. Og hvis du går opp bakken, som vi gjorde, er det forfriskende å ta en pause og stå beundre byen ovenfra, før du går videre.

Alamo Square
Alamo Square er en park og et boligområde i San Francisco. Det er preget av viktoriansk arkitektur. Mange kjente bilder fra San Francisco har blitt tatt her, og de typiske husene er lett å kjenne igjen. Fred og ro regjerer her, og du kan sette deg ned på en av benkene i parken og se ut over byen mens du snakker med din nye venn på benken ved siden av.

Alcatraz
Jeg har alltid vært fascinert av fengsel, så et besøk til Alcatraz er en selvfølge. Ordet Alcatraz er spansk og betyr “pelikan”. Navnet refererer til fuglene som hekker på øya. Fengselet ble stengt i 1963 og i dag er åpent for turister. Det sies å ha vært et av de mest rømningssikre fengsler i verden, mye på grunn av det kalde vannet og de sterke undervannsstrømmer som omringer øya

Fishermans Wharf
Her nede i havneområdet alt er litt dyrere og mer turistbaset, men det er vel verdt det. Ta et glass vin på en av uterestaurantene, lytt til gatemusikantene, se på turistene som leter etter Pier 39 og bli hensatt til nostalgibølgen som skyller over deg når du ser ut over havneområdet og over til fengselsøya Alcatraz. Jeg må også nevnes at dette er det eneste stedet jeg ikke har vært i stand til å spise opp all hummeren på tallerkenen, jeg mener selvsagt ikke Alcatraz, men en av de mange sjømatrestaurantene i havneområdet.

Spisesteder

Synspunkt
En av mine favorittbarer er “The Starlight Room”, som ligger i Sir Francis Drake Hotel på Union Square. Ta heisen til øverste etasje og nyt den fantastiske utsikten over San Francisco-bukten.

Hvitløk
“The Stinking Rose” kan skryte av mottoet: «Vi krydrer vår hvitløk med mat». Du trenger ikke adressen, bare følg nesen … men du vil ha den likevel, ligger restauranten på 325 Columbus Avenue.

Sjømat
Prøv en av sjømatsrestaurantene på Fishermans Wharf. Om du har sett filmen “Forrest Gump” du må bare teste “Bubba Gump”, billig, god og oppkalt etter en av mine favorittfilmer.

Kjøtt
Den beste kjøttrestauranten i San Francisco er uten tvil “Harris”. Den ligger i 2100 Van Ness Avenue. Test også “The 49er Cut “, oppkalt etter San Franciscos American Football Team.

Interessante fakta
The Golden Gate Bridge tiltrekker seg flere selvmordskandidater enn noe annet sted i verden. Det er så vanlig at nødtelefoner har blitt installert for å raskere kunne tilkalle hjelp.

Joseph Baermann Strauss, den tysk-amerikanske ingeniøren som tegnet Golden Gate Bridge, har også designet jernbanebrua over Trollhätte Canal i Vänersborg, Sverige.

Noen har en teori om at “The Big One”, dvs. jordskjelvet mange mennesker forutser vil inntreffe, vil ramme California og i verste fall dra med seg hele California-halvøya ut i Stillehavet.

En av de minste pubene i verden er å finne i San Francisco: Black Horse London pub på 1514 Union Street.

Populære hoteller i San Francisco:

Oasis Inn
Budsjett hotell med sentral beliggenhet i San Francisco, ca. 10-15 minutters promenade til Union Square.

Renoir Hotel
Rett ved Market Street og kort gangavstand til Union Square.

Embassy San Francisco
Beliggende nær operaen, asiatiske Kunstmuseum, statlige og føderale kontorbygninger, California Culinary Academy og en rekke restauranter.

Whitcomb Hotel
Midt i kultur- og teaterområdet. Røykfri hotell.

Powell Hotel
Pent hotell noen skritt fra vendestasjonen til kabelvognen ved Powell og Market Streets i sentrum av San Francisco.
Din voucher

Din handlekurv er tom.
Din voucher

Følg oss

Guest of Honor

Facebook

Twitter

Følg oss
Tel +47 21543214 • E-mail info@zleepinghotels.com
www.zleepinghotels.no • www.facebook.com/zleepinghotels.no

Legg merke til at din handlekurv vil tømmes kl . Reservasjoner du har gjort vil kanselleres og annet innhold i handlekurven tas bort om du ikke fullfører bestillingen.

Fortsett til kassen
Velg språk
Velg valuta